Facet Wiki

Chromebook Afname App Veelgestelde Vragen

 

mDNS: FAO-server wordt getoond in het mDNS overzicht maar is niet bereikbaar na aanklikken


Als de FAO server wél wordt getoond in de lijst met beschikbare mDNS omgevingen maar is niet bereikbaar (grijs scherm, al dan niet met een DNS melding) als de FAO server wordt aangeklikt in het mDNS scherm, dan kan dit meerdere oorzaken hebben:

 

  • Het IP-Adres van de FAO server is niet opgenomen in de (voorkeurs) DNS van de router/gateway.

  • Er wordt gebruik gemaakt van een systeem wat de verbinding naar het IP-Adres van de FAO server niet toestaat. Dit kan een instelling zijn in de NAC of Zero Trust software maar ook een Acces Control List in Managed Switche(s) kunnen dit veroorzaken.

 

Door het IP-Adres of de URL naar de FAO-server toe te staan kan de FAO-server via mDNS worden benaderd.

 

Wordt de Chromebook Afname App automatisch bijgewerkt naar de nieuwste Chromebook Afname App versie?


Als de Chromebook App is gebruikt in Facet 11, dan wordt de App automatisch bijgewerkt naar de nieuwste Chromebook Afname App versie.

Het is wel aan te raden om te zorgen dat de Chromebook vooraf is bijgewerkt net de meest recente Chrome/Chromium versie. Een niet bijgewerkte Chromebook kan leiden tot het niet ophalen van de nieuwste Chromebook Afname App.

 

Chromebook wisselt niet van profiel


Mocht de Chromebook niet van profiel wisselen (en het 'last sync' tijdstip verandert niet):

  • Controleer of de Chromebook een internetverbinding heeft.

  • Controleer of de Chromebook in de juiste organisatie is geplaatst met Locally Applied/lokaal toegepaste instellingen (dus niet inherited).

 

Chromebook synchroniseert niet


In sommige gevallen synchroniseert de Chromebook niet of pas na een langere tijd. Dit kán soms worden verholpen door de volgende settings aan te passen:

  • Log in op de Chromebook als een Administrator

  • Klik rechtsonder in op de klok

  • Klik op het tandwieltje

  • Klik bij 'personen' op 'synchronisatie'

  • Activeer 'alles synchroniseren'

  • Herstart de Chromebook

 

CrOS App wordt niet gedownload


A1: De Chromebook heeft een te lage Chrome/Chromiumversie. Een (te) lage versie kan deze problemen veroorzaken. Update de Chrome/Chromium versie.
A2: Google meldt aan Google for Education Beheerders dat een deel van de Chromebooks (of allemaal) het beste voorzien kunnen worden van Chrome Bèta channel waar een hogere versie van Chrome wordt gebruikt. Deze Bèta versie kan ervoor zorgen dat de Chromebooks niet opstarten met de CrOS App en/of geen geluid hebben. Het enige wat gedaan kan worden is dat de Chromebooks teruggezet worden naar een stabiel kanaal waar een officiële versie van Chrome wordt gebruikt.

 

Geen geluid, CrOS App start niet op/ CvTE logo wordt niet getoond in het opstartmenu en inlogscherm komt niet op


Google meldt aan Google for Education Beheerders dat een deel van de Chromebooks (of allemaal) het beste voorzien kunnen worden van het Chrome Bèta channel waar een hogere versie van Chrome wordt gebruikt.
Deze Bèta versie kan ervoor zorgen dat de Chromebooks niet opstarten met de CrOS App en/of geen geluid hebben.

Het enige wat gedaan kan worden is dat de Chromebooks teruggezet worden naar een stabiel kanaal waar een officiële versie van Chrome wordt gebruikt.

 

De afname kan worden gedaan maar het geluid is zacht of niet aanwezig?


De CrOS App draait OP het besturingssysteem van de Chromebook. Dat betekent dat het besturingssysteem 'bepaalt'. Staat op de Chromebook zelf het geluid zacht of is dit helemaal uitgeschakeld op de Chromebook? Dan zal het geluid tijdens gebruik van de CrOS App overeenkomstig de instellingen van het besturingssysteem zijn. Dit betekent dat u op de Chromebook zelf het geluidsvolume dient te bepalen.

Dit geldt ook voor andere instellingen zoals de mate van zoom/magnifier/resolutie. Dat wordt bepaald op de Chromebook, niet door de CrOS App.

 

De Chromebook Afname App wordt niet geladen, er is geen netwerk?


Als de Chromebook de Afname App niet kan laden, dan kan de App niet worden 'opgehaald'. De Chromebook heeft een actieve netwerkverbinding nodig.

Heeft de Chromebook geen actieve netwerkverbinding, dan dient de systeembeheerder of de beheerder van de Chromebook te zorgen voor een actieve netwerkverbinding voor dit profiel.

Facet Wiki